Братство Йосафата

Покликані служити: у стінах ІФДС відбулося зібрання Братства свщмч. Йосафата

У четвер, 22 серпня, у семінарійному храмі Івано-Франківської духовної семінарії відбулося перше в новому навчальному році зібрання Братства священномученика Йосафата. Під час зустрічі учасникам представили нового голову братства — бр. Владислава Гаврилюка, семінариста III курсу.

Зустріч розпочалася зі спільної молитви «Царю Небесний». Відтак бр. Тарас Воробець, попередній голова спільноти, підсумував харитативну діяльність братства за останні кілька років, а також подякував всім учасникам за ініціативність й за активне служіння потребуючим людям.

Згодом бр. Владислав Гаврилюк висловив вдячність бр. Тарасу Воробцю за ефективне управління братством упродовж цих років й закликав учасників невтомно працювати, служачи ближнім, як це заповів робити сам Христос.

Бажаємо новообраному голові плідної праці та наснаги у всіх починаннях!

Довідково:

В Івано-Франківській духовній семінарії вже понад двадцять років активно діє Братство свщмч. Йосафата Кунцевича, архієпископа Полоцького. Кожен учасник Братства за власною волею вирішив присвятити своє життя в семінарії якійсь важливій справі, котра тим чи іншим чином слугувала б поширенню віри в Спасителя людства — Ісуса Христа та Його нездоланну правду.

При Братстві священномученика Йосафата активно ведеться харитативна діяльність, яка спрямована на опіку тих осіб, які потребують духовної чи матеріальної допомоги.

Серед них — люди з психічними розладами, онкологією, інвалідністю, особи старшого віку, що залишилися без опіки рідних, діти-сироти та безхатченки.

Цих людей брати-семінаристи відвідують щотижня, проводячи для них катехизації, роздаючи продукти харчування та інші побутові речі.

Під час харитативної діяльності брати-семінаристи несуть живого Христа до кожного з цих осіб, спілкуючись з ними, а також просто перебуваючи поруч, щоб кожен із них зміг відчути духовну підтримку, розраду й надію.



Інформаційний центр ІФДС