Катехизація

Одним із основних своїх завдань Церква завжди вважала вістування Слова Божого, бо перед своїм відходом до Отця воскреслий Христос дав апостолам останнє доручення: зробити учнями всі народи та навчати їх зберігати все, що Він заповів.

Метою і завданням катехизи є не тільки передавати науку і знання, але передовсім виховувати у вірі, передавати її для життя, вчити життя згідно з нею. Тому катехиза була, є і буде справою, до якої Церква має ставитися з особливою відповідальністю.

Тому Івано-Франківська духовна семінарія активно бере участь і залучає майбутніх душпастирів до катехитичної діяльності.

Семінаристи дуже часто катехизують на парафіях Івано-Франківської архієпархії де по вихідних допомагають катехитам і набираються пасторального досвіду.

Також, студенти проводять катехизації по школах Івано-Франківська, ширять Слово Боже поміж людей як навчав Христос. Завдяки такій співпраці діти, які часто, не мають достатньої батьківської опіки та виховання, не відчувають любові від інших, можуть почути про те, що «Бог є любов» і вони не є самотніми, що існує.