Новини

«Моя сила — в Христі»: у Коломиї відбувся Форум молоді Івано-Франківської Митрополії УГКЦ

У суботу, 12 жовтня, у Коломиї відбувся Форум молоді Івано-Франківської Митрополії УГКЦ під гаслом «Моя сила — в Христі». Такий захід обʼєднав молодих людей із Франківщини, Коломийщини та Буковини. До форуму долучилися брати-семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата.

Про це інформує Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

На захід зібралося понад 700 осіб, які є учасниками різноманітних церковних спільнот та рухів.

Традиційно, як кожне добре християнське дійство, розпочався Форум із молитви Архієрейської Божественної Літургії, яку очолив Владика Петро Голіней, Єпископ-помічник Коломийської Єпархії УГКЦ, у співслужінні Владики Миколи Семенишина, Єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, й чисельно зібраних духівників молодіжних спільнот, які діють при нашій Митрополії.

Звертаючись до молоді у часі проповіді, Владика Петро найперше подякував за їх присутність на такому заході. А відтак закликав молодь розважити над тим, чому саме вони сьогодні зібралися у цьому місці.

«Без сумніву, кожного з нас сюди привела віра в нашого Господа Ісуса Христа. І не важливо яка є її якість, а важливо те, що ми тут, в колі християнської молодої родини, намагаємося її зміцнити. Для молодої людини важливо мати біля себе однодумців, щоб таким чином бути більш упевненим у тому, що вона не є самотня», — сказав Єпископ.

Опісля Божественної Літургії, всі присутні промовили слова духовного гімну України «Боже Великий, Єдиний», прохаючи про якнайшвидшу перемогу Батьківщини у жорстокій війні.

Відтак до всіх звернувся Владика Петро, який подякував молоді за їхню присутність на з’їзді та ствердив, що Церква, як і держава, сьогодні покладає велику надію на покоління юних людей, які в особливий спосіб творитимуть та розвиватимуть нашу неньку.

Своєю чергою Владика Микола Семенишин передав вітання від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, цитуючи слова Архієрея: «Я вас дуже люблю!». Єпископ-помічник також передав слова подяки для священнослужителів та молодих людей, які приклалися до організації такого чудового дійства.

Окрім того, Владика Микола анонсував, що наступного року такий Форум відбуватиметься в Івано-Франківську й закликав долучатися до нього.

Звертаючись до присутніх у святині, о. Роман Демуш, заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді, передав вітання та благословення від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука й ствердив, що Патріарх щиро радіє із таких подій, створених для молоді у різних куточках нашої держави й не тільки.

Опісля спільного моління, на учасників чекали виступи спікерів та панельні дискусії на різні тематики. Завершився захід спільною молитвою серця за участі християнського гурту «Кана».

Інформаційний центр ІФДС