Новини

Семінаристи ІФДС черговий раз долучилися до здачі крові для Збройних Сил України

У середу, 16 жовтня, з благословення о. Тараса Путька, ректора Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата, брати-семінаристи знову долучилися до здачі крові для українських військових.

Забір відбувався у приміщенні Лікувально-діагностичного центру «Клініка святого Луки», де багато семінаристів із радістю відгукнулися на заклик стати донорами крові. Його здійснювали фахівці із Прикарпатського обласного центру служби крові Івано-Франківської обласної ради.

Донорство крові під час війни стає важливою лінією оборони України, рятуючи життя поранених бійців. Це прояв солідарності з усіма військовослужбовцями, які віддають за Батьківщину найцінніше – своє здоров’я та життя.

Таким чином, брати відповідають на заклик Господа Бога до діяльної любові — діл милосердя, адже донорство крові є актом любові і турботи до ближнього.

У такий спосіб семінаристи беруть приклад із доброго самарянина, який, за Євангелієм від Луки, «змилосердився» над пораненим та послужив йому (пор. Лк.10: 33-34).

Стаття — бр. Максим Олійник

Інформаційний центр ІФДС