#cьогодні-свято

Празник Різдва Господа нашого Ісуса Христа

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!

Сьогодні наша Церква святкує Різдво Господа нашого Ісуса Христа.

Різдво Христове – свято радості та спасіння, миру і любові. Народження Ісуса належить до дванадесятих великих свят.

Цього дня для світу сталась велика подія, у Вифлеємі народився наш Спаситель – Ісус Христос. Мати Ісуса Христа — Діва Марія разом зі своїм Обручником Йосифом жили в Назареті, а в місто Вифлеєм, у якому народився наш Спаситель, вони прийшли, виконуючи наказ правителя Августа для перепису населення.

У зв’язку з тим, що відповідно до цього наказу у Вифлеєм прибуло дуже багато людей для перепису, Йосиф і Марія не змогли знайти місця для ночівлі, і тому вони були змушені ночувати в невеликій печері, де зазвичай, коли була погана погода, ховались пастушки, там Марія і народила Божого Сина. Тоді Ангел Господній спустився з неба і повідомив пастушкам, що народився Бог. Пастушки, які в той час не спали, першими прийшли привітати немовля.

У небі ясно засяяла Вифлеємська зірка, яка своїм сяйвом вказувала шлях для всіх людей. Згодом за пастушками до маленького Ісуса прибули три царі зі сходу і принесли з собою дари, щоб привітати Божого Сина: Золото – яке символізувало царську владу, Ладан – який символізував Божу волю, Миро – яке символізувало долю Ісуса.

Пославши свого Сина на землю, Бог Отець намагався показати людству всю важливість добра, любові, співчуття та взаєморозуміння між людьми. Свято Різдва Господнього найбільш вшановане в цілому світі, тому його шанують і святкують всі, як бідні, так і багаті.

Великою і гарною є наша українська традиція прославляти Ісуса співом, а саме в колядках! Тому українці ходять хата в хату, звіщаючи про Різдво колядками, вертепами та віншуваннями.

Отож не забуваймо про традиції та передаємо їх майбутнім поколінням!

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ – СЛАВІМО ЙОГО!

Підготував бр. Юліан-Володимир Романчук