Новини

Початок днів віднови духа

9 жовтня у Івано-Франківській духовній семінарії вперше цього навчального року розпочалися дні духовної віднови. Запрошеним реколектантом став о. Антоній Вацеба, протоігумен Згромадження Воплоченого Слова.
Під час першої науки, о. Антоній пояснив, що являють собою реколекції: «Реколекція з лат. означає «заново збирати». Це, за словами протоігумена, означає зібратися зі своїми думками і по-новому їх переосмислити, «переорати свій духовний ґрунт».
Потім він наголосив, що головним завданням як священника, так і мирянина є спасіння душі. Воно стало можливо завдяки Христовій жертві: «Спасіння – найважливіша справа нашого життя… Вона настільки важлива, що сам Христос Бог понизив себе, став людиною і взяв на Себе всі наші гріхи… Це діло є особистим, невідкладним і терміновим, бо ніколи не знаємо коли помремо».
Наприкінці науки отець-реколектант процитував і розважив над уривком із Євангелія від Івана 2:13–26, в якому Ісус вигнав торгівців з Єрусалимського храму: «Цікаво, що Ісус прогнав усіх бичем із мотуззя. В римській культурі так виганяли тварин або злочинців на страту… Наслідуючи Христа, ми повинні так само вчинити із грішними помислами у своєму серці».

На завершення першої духовної зустрічі отець Антоній попросив семінаристів виділяти більше часу і зусиль для духовного вдосконалення, щоб мати можливість добре поширювати Слово Боже.