Новини

У стінах ІФДС розпочались жовтневі дні духовної віднови

У п’ятницю, 27 жовтня, у стінах Івано-Франківської духовної семінарії розпочались реколекції, під час яких брати-семінаристи матимуть можливість глибше пізнати Бога та оновити свої стосунки з Ним. Цього разу реколекції проводить запрошений гість – о. Юстиніан Городечний, протоігумен Чину Братів Менших францисканів в Україні.

Дні духовної віднови почались з молитви всієї семінарійної спільноти «Царю небесний». Опісля духівник семінарії о. Роман Кандрач представив присутнім реколектанта.

На початку о. Юстиніан запропонував декілька секунд побути в тиші, щоб зосередитись на Господі, відкинувши всякі лишні думки.

Відтак розпочалася вступна наука реколекцій, темою яких стала важливість Божого Батьківства для кожної людини.

Оскільки основною темою реколекцій є Боже Отцівство, о. Юстиніан постійно наголошував: «Ми повинні мати у своєму серці розуміння того, що Бог є нашим Батьком, який має до нас безмежну любов».

Реколектант звернувся до братії словами: «Отець Небесний з любові сотворив весь світ і людину. Він дав їй свобідну волю. Бог позначив все автономією».

Опісля о. Юстиніан закликав застановитися, що диявол має на меті знищити батьківство на землі, тому християни повинні старатися, щоб зберегти справжні відносини між батьком та дитиною.

«Найцінніше, що робить батько – визнає тебе. Кожна дитина прагне цього визнання, вона шукає його», – зауважив проповідник.

Опісля реколектант навів приклад справжнього отцівства на землі: «Святого Івана Золотоустого називаємо отцем, бо як Отець Небесний безмежно любить своє творіння, так і цей святий виявив велику любов до тієї пастви, яка була йому поручена. Тому називаємо його отцем. Таких прикладів святих маємо чимало: святий Василій Великий, святий Григорій Богослов та багато інших отців Церкви».

«Саме тому нам слід стати найперше сином Отця, а аж тоді прагнути стати священнослужителем Христовим, щоб бути люблячим «отцем» для інших людей».

На завершення о. Юстиніан промовив: «Отець Небесний не уявляє себе без дітей. Саме тому з любові сотворив людину. Тому у майбутньому ми повинні пильнувати за своїх парафіян, як за своїх дітей, хоча насправді й вони, і ми всі є дітьми Єдиного Бога, нашого Творця».

На завершення першого дня реколекцій всі спільно помолись до Господа, випросивши в Нього Його Батьківського заступництва перед різними труднощами, які спіткають людину протягом життя.

Стаття – бр. Володимир Бурдиляк та бр. Олексій Сенчук
Фото – бр. Теодор Кудлик
Інформаційний центр ІФДС