Новини

Завершення днів духовної віднови

10 жовтня у стінах Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата завершилися дні духовної віднови. День розпочався з Божественної Літургії, яку очолив реколектант отець Василь Савчин, під час якої виголосив проповідь, наводивши приклади з власного життя. 

У другій науці отець-реколектант продовжив розповідати про Глупоту. Він наголосив, що гріхи, немов хмари, не дозволяють світлу Божої любові пробитися в наше серце, і гріх затягує нас, наказує нам не так, як це робить Бог.

Під час третьої науки пролунали такі слова: «Ти не можеш заплатити за гріх, бо кара за нього — смерть. Спасти від гріха означає простити й забути його, розірвати його окови. Спасіння — це не тільки звільнення від гріха, але і обожествення людини. Бог розуміє тебе не лише як Бог, але і як людина».

На четвертій науці розповідалося про те, що мудрість цього світу не заторкує, а мудрість Божа, що є глупотою для світу, заторкує. Обожествлення людини — це більша мета Ісуса, ніж лише звільнення від гріха. Ісус не хоче бути титулярним Господом твого життя, але його керівником.

В останній науці реколектант зауважив, що Дух Святий підтримує в тобі життя, Він є особою, з Якою треба мати відносини.

На завершення ректор семінарії, прот. Олексій Данилюк, подякував реколектанту за його наполегливу працю для семінаристів. Опісля отець Василь поблагословив усіх свяченою водою, а вся семінарійна спільнота заспівала «Многая літа».