Новини

Завершення днів віднови духа в Івано-Франківській духовній семінарії

У суботу, 16 вересня, в Івано-Франківській духовній семінарії завершились перші цьогорічні реколекції, які провадив о. Тарас Бровді – священнослужитель Мукачівської Греко-Католицької Єпархії.

Першу науку отець розпочав з теми «Фабрика ідолів». Отець Тарас роздумував про відчай людини: «Недосконалі радощі цього світу не здатні задовольнити людське серце. Є дві речі, які турбують людей – жаль і відчай. Другий є станом, коли людину не можна розрадити, адже вона обрала собі у житті єдиного ідола, якого втратила. Втратила те, на що опирала надію. Відчай надломлює дух, і людина втрачає свій сенс життя».

Другу науку отець-реколектант присвятив темі покори та жертовності Господу. Він пригадав, що Бог любить кожного з нас без жодних на те причин, любить лишень за те, що ми є, але чи часом не вважаємо ми Господа тільки засобом, щоб досягти бажаного? Прикладом покори душпастир навів книгу Буття 22:2, де розповідається про Авраама та його сина Ісака.

У третій науці отець Тарас наголосив, що ми покликані до вічності, тому земні минущі задоволення по-справжньому не задовольнять нас.

«Проблема грошей в тому, що ми моментально до них прив’язуємось, ставлячи їх на перше місце», – з такими словами звернувся о. Тарас до братів-семінаристів у четвертій науці. Проте мало хто помічає цього гріха у собі. Також реколектант наголосив, що неможливо заробити на Царство Боже, на спасіння, адже ми можемо спастися виключно через жертву Ісуса Христа на Хресті.

У завершальній науці отець-реколектант розповів, як позбутися ідолів. Він наголосив, що позбутися ідолів неможливо, їх потрібно замінити більшою радістю, а саме Христом, який через любов до нас помирає задля нашого спасіння.

На завершення реколекцій префект семінарії д-н Роман Носик від імені отців ректорату та семінарійної братії висловив слова вдячності о. Тарасу за проведені дні духовної віднови, а опісля реколектант благословив всіх освяченою водою.

Стаття — бр. Олег Шумило
Фото — бр. Теодор Кудлик

Інформаційний центр ІФДС